Besøg for børne/skolegrupper 

Gratis adgang

Alle børn under 18 år har gratis adgang på statsanerkendte museer som Skanderborg Museum.

Det er også gratis for grupper, der gerne vil lære noget - skolegrupper (også voksne), børnehavegrupper, dagplejebørn osv.
 

Hvornår kan vi besøge museet?

Det er ikke altid, at Skanderborg Museums åbningstider passer med skolebesøg, men vi lukker gerne op i administrationens åbningstid, som er mandag til torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-13. 

Museumsbunkerne i Skanderborg Dyrehave har kun åbent i weekenderne om sommeren for publikum, men museet lukker gerne op gratis i forbindelse med skolebesøg. Skolebesøg bedes bestilles med rimeligt tidsvarsel.
Museumsafdelingerne Øm Kloster Museum, Museet på Gl. Rye Mølle og Ferskvandsmuseet har kun åbent i perioden 1. maj til om med skolernes efterårsferie i uge 42. Man kan derfor kun besøge disse afdelinger i denne periode, også i forbindelse med undervisning. 

Flere afdelinger - mange spændende emner

Øm Kloster Museum

Museet på Adelgade

Ferskvandsmuseet

Museet på Gl. Rye Mølle

Skanderborg Bunkerne

Find den museumsafdeling, I ønsker at besøge i menuen til venstre.

 

 

 

Skanderborg Museums nye direktør

1. oktober 2013 startede Lene Høst-Madsen som direktør for Skanderborg Museum. Lene er født og opvokset i Starup ved Esbjerg og har arbejdet de sidste 13 år på Københavns Museum. Hun har blandt andet stået for de store Arkæologiske udgravninger i forbindelse med den nye Metrocityring. 
Lene glæder sig til de nye udfordringer og ser et stort potentiale i Skanderborg kommunes spændende og mangfoldige historie.

Efterlysning

I Alken Enge er der siden sidste halvdel af 1800 tallet fundet menneskeknogler. En hel hær blev ofret i en sø omkring kr. fødsel. Vi har mange oplysninger om fund af knogler, og vi håber nogle af fundene stadig findes rundt omkring. Der må gerne følge en historie med omkring, hvor og hvem, som har fundet genstandene. Alle arkæologiske genstande som er fundet i Alken Enge har stor interesse. Har du fund eller oplysninger kontakt museumsinspektør Ejvind Hertz.